Vizyon Misyon

Anabilim Dalı Vizyonu

Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı, Veteriner Fakültesi lisans öğrencilerine teorik ve uygulamalı dersler vermekte olup, Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans eğitimini Sağlık Bilimleri Enstitüsü bünyesinde gerçekleştirmektedir. Gıda mikrobiyolojisi, gıda kimyası, moleküler gıda mikrobiyolojisi ve seroloji laboratuvarları mevcut olan anabilim dalımız, kesimhanelerde ve et-süt ürünleri başta olmak üzere çeşitli gıda üretim tesislerinde yapılan uygulama desleri sayesinde bu alanlarda bilgili, kendini yenilenen bilimsel gerçekler doğrultusunda geliştirme becerisine sahip ve özgüvenli veteriner hekimler yetiştirilmektedir.

           

Anabilim Dalı Misyonu

Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı laboratuvarında gıda mikrobiyolojisi, moleküler gıda mikrobiyolojisi, gıda kimyası ve seroloji alanlarında lisans uygulamalarının yanı sıra, gıda hijyeni ve teknolojisi kapsamında yer alan; güvenli gıda üretiminin sağlanması, gıda muhafaza tekniklerinin geliştirilmesi, gıdalarda taklit ve tağşişin tespiti, halk sağlığının korunması ve gıda üretim teknolojilerinin geliştirilmesi alanlarında, ulusal ve uluslararası kurumlarca desteklenen çalışmalar yapmakta ve bunları yerli ve yabancı bilim çevrelerince kabul gören dergilerde yayınlamaktadır. Ayrıca lisans öğrencileri tarafından yürütülen bilimsel projelere danışmanlık yapılarak, lisans öğrencilerinin bilimsel çalışmalara özendirilmesi ve bilimsel düşünce yetilerinin geliştirilmesi hedeflenmekte olup, ülkeye aydın, meraklı ve bilimsel düşünce biçimini benimsemiş veteriner hekimler yetiştirmektedir.

Anabilim Dalı, özel sektör ve kamu kurumlarından gelen talepler doğrultusunda bilimsel bilgi ve laboratuvar desteği sağlamakta olup, gıda hijyeni ve teknolojisi çalışma alanına giren konularda bilgilendirmeler, eğitimler ve bilimsel toplantılar gerçekleştirmektedir.