Anabilim Dalı Vizyonu
Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı, Veteriner Fakültesi
lisans öğrencilerine teorik ve uygulamalı dersler vermekte olup, Tezli ve
Tezsiz Yüksek Lisans eğitimini Sağlık Bilimleri Enstitüsü bünyesinde gerçekleştirmektedir.
Gıda mikrobiyolojisi, gıda kimyası, moleküler gıda mikrobiyolojisi ve seroloji
laboratuvarları mevcut olan anabilim dalımız, kesimhanelerde ve et-süt ürünleri
başta olmak üzere çeşitli gıda üretim tesislerinde yapılan uygulama desleri
sayesinde bu alanlarda bilgili, kendini yenilenen bilimsel gerçekler
doğrultusunda geliştirme becerisine sahip ve özgüvenli veteriner hekimler
yetiştirilmektedir.
Anabilim Dalı Misyonu
Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı laboratuvarında gıda
mikrobiyolojisi, moleküler gıda mikrobiyolojisi, gıda kimyası ve seroloji
alanlarında lisans uygulamalarının yanı sıra, gıda hijyeni ve teknolojisi
kapsamında yer alan; güvenli gıda üretiminin sağlanması, gıda muhafaza
tekniklerinin geliştirilmesi, gıdalarda taklit ve tağşişin tespiti, halk
sağlığının korunması ve gıda üretim teknolojilerinin geliştirilmesi
alanlarında, ulusal ve uluslararası kurumlarca desteklenen çalışmalar yapmakta
ve bunları yerli ve yabancı bilim çevrelerince kabul gören dergilerde
yayınlamaktadır. Ayrıca lisans öğrencileri tarafından yürütülen bilimsel
projelere danışmanlık yapılarak, lisans öğrencilerinin bilimsel çalışmalara
özendirilmesi ve bilimsel düşünce yetilerinin geliştirilmesi hedeflenmekte
olup, ülkeye aydın, meraklı ve bilimsel düşünce biçimini benimsemiş veteriner
hekimler yetiştirmektedir.
Anabilim Dalı, özel sektör ve kamu kurumlarından gelen talepler
doğrultusunda bilimsel bilgi ve laboratuvar desteği sağlamakta olup, gıda
hijyeni ve teknolojisi çalışma alanına giren konularda bilgilendirmeler,
eğitimler ve bilimsel toplantılar gerçekleştirmektedir.